Switch to Main Site
Practice Name

Revalidatie en pijncentrum voor dieren

Social Media
Primary Location
Klaasje Zevensterstraat 132
Hoogvliet Rotterdam, South Holland 3193 LE
Phone: 0102950530

Office Hours

DayMorningAfternoon
Monday9-12 revalidatie13-19 Consult op afspraak
Tuesday9-12 revalidatie13-19 Consult op afspraak
Wednesday9-12 revalidatie13-19 Consult op afspraak
Thursday9-12 revalidatie13-19 Consult op afspraak
Friday9-12 revalidatie13-19 Consult op afspraak
SaturdaySpoeddienst op afspraakSpoeddienst op afspraak
SundaySpoeddienst op afspraakSpoeddienst op afspraak
Main Content

Orthopedie

In onze praktijk houden wij ons sinds 2008 bezig met bot en gewrichtsoperaties (orthopedische operaties). 

Omdat je als dierenarts, hier in Nederland, redelijk weinig orthopedische kennis en -kunde leert tijdens de opleiding, is het voor de meeste dierenartsen wel mogelijk om een diagnose te stellen, maar moet de patiënt daarna al snel naar een specialist orthopeed worden doorgestuurd. 

Dit is vaak duurder, kost u als eigenaar erg veel extra tijd, en is vanwege vervoersproblemen van en naar de specialisten kliniek niet voor iedere client een passende oplossing. 

Om die reden zijn wij in onze praktijk gestart met opleidingen te volgen om de bot en gewrichtskennis enYolanda Elbertse op Nashville congres AAHA 2014 kunde beter te leren. Hiervoor moet je in 90 % van de gevallen naar het buitenland, maar dat is niet zo’n probleem. Elk jaar gaan we op die manier voor u opstap om de nieuwste technieken te leren.

Sommige dierenartsen hebben het vak van een oudere collega geleerd maar dit leidt nog weleens tot het gebruik van verouderde methodes die vaak door nieuwere, verbeterde technieken al lang zijn ingehaald. Dit betekend dat ook wij op onze praktijk elke keer opnieuw naar een nieuwe cursus of congres moeten om te zorgen dat uw dier met de beste en nieuwste techniek en kennis wordt geholpen, maar dit hebben wij er graag voor over.

Botbreuken. 

Een gebroken poot is altijd een vervelend en groot probleem voor uw hond of kat. Ineens heeft hij of zij veel pijn en kan hij of zij een van zijn/haar poten niet meer gebruiken.

Veel botbreuken bij de hond en de kat komen voor aan de onderpoten. Als het om een makkelijke(=enkelvoudige, niet te schuine) breuk gaat is dit heel goed met een spalk te verhelpen. Maar zo gauw het een moeilijke breuk is, of het bot verbrijzeld is, of het is een breuk aan de bovenpoten, of niet 1 maar alle teentjes zijn gebroken, dan helpt een spalk niet meer. lees verder.

Elleboogproblemen. (LPC)

Elleboog problemen ontstaan nogal eens in het eerste levensjaar. Als uw hond 7 of 8 maanden is kan het u gaan opvallen dat uw hond af en toe mank loopt aan zijn voorpoot. Vaak verdwijnt dat na een paar dagen, maar loopt ie op andere dagen weer mank aan dezelfde of zelfs aan de andere voorpoot. Neem mank lopen aan de voorpoten op deze leeftijd serieus. Ook als het maar een paar dagen duurt. Op tijd de diagnose stellen kan er voor zorgen dat uw hond in de toekomst veel problemen bespaard kan worden.

In onze praktijk is het mogelijk om uw hond te laten helpen aan elleboogproblemen. Lees verder.

Heupproblemen.

Ik denk dat heel veel eigenaren wel eens van HD gehoord hebben. Zeker als u een labrador of Duitse Herder heeft. Toch leg ik het graag voor u uit.

Een hond met HD krijgt al op jonge leeftijd moeite met lopen. Met name op de leeftijd van 8 a 9 maanden loopt de hond achter af en toe mank of sommige jonge honden lopen met een wiebelkont. Maar vaak verdwijnen die klachten weer. En de meeste honden met HD hebben tussen de leeftijd van 1 tot 5 a 6 jaar helemaal geen last van deze heupen. Maar, helaas, op gevorderde leeftijd krijgen ze dan toch weer te maken met pijn. Dit uit zich door moeilijk lopen of moeilijk opstaan. Lees verder.

Knieproblemen.Normale knie van de hond

De knie is een vrij ingewikkeld gewricht. En dit heeft grote consequenties. Als een hond of kat last heeft van zijn/haar knie geeft dit vaak bijzonder veel pijn. Deze dieren lopen vaak bijzonder mank.

De knie is een bijzonder gewricht. In de knie zit bijvoorbeeld een kraakbeenstructuur, de meniscussen, die we in geen enkel ander gewricht tegen komen. Deze meniscussen moeten de enorme grote schokken tussen de boven- en onderpoot opvangen. Als er iets mis is met de meniscus geeft dit veel pijn. Lees verder.

Kapotte kruisband

De kruisbanden zijn erg belangrijk voor de knie. Zij zorgen er voor dat het dijbeen netjes bovenop het scheenbeen blijft staan. 

Omdat de knie van de hond in rust altijd al wat gebogen staat, staat er eigenlijk altijd spanning op deze banden. Wij mensen staan met rechte knieën en daardoor hebben onze kruisbanden het niet zo zwaar als bij de hond. Maar bij honden is dit een uiterst belangrijk onderdeel van de knie. Lees verder.

Patella Luxatie of Losse knieschijf

Bij vooral kleine honden (maar tegenwoordig ook net zo goed bij bepaalde lijnen van de grote honden rassen) komt een probleem voor van de knieschijf. 

Het valt op dat de hond tijdens het wandelen zomaar een van de achterpoten een tijdje omhoog houdt. Meestal wordt ie dan na enige stappen weer aan de grond gezet en loopt de hond gewoon weer verder. Maar bij andere honden kan het pootje een halve wandeling omhoog gehouden worden tijdens het lopen. Lees verder.

Meniscusproblemen.

In de knie liggen tussen het bovenbeen en het onderbeen twee half ronde kraakbeen ringen, de meniscussen. Bij het springen van de hond vangen deze kraakbeen ringen de klappen op en verdelen de druk. Ze zijn erg belangrijk om het bot en het kraakbeen van de knie te beschermen. Een niet goed werkende meniscus zorgt altijd voor gewrichtsslijtage. Lees verder.

Exclusieve aanbieding

Second opinion voor orthopedische problemen nu met 25 % korting

Schrijf u nu in door gebruik te maken van het onderstaande formulier, bel ons daarna op om een afspraak te maken op 0102950530 en u kunt dan gelijk gebruik maken van deze actie.

Name: *
Email: *
Phone: *

Aanbevelingen

Hier onze trouwe viervoeter Pipo laten opereren aan z'n kruisbanden ik moet zeggen Super netjes gedaan!!Pipo dacht de volgende dag de wereld al weer aan te kunnen samen met z'n bal maar daar moet ie nog even mee wachten!!Elke x als hij op controle moet wijst hij ons de weg naar de ingang en loopt kwispelend naar binnen nog netzo vrolijk als voor z'n operatie!!Bedankt Team Sterkliniek ook namens Pipo

Maroesja -
Hoogvliet Rotterdam

Bedankt voor de goede zorgen, jullie hebben een geweldige klus geklaard en Ivy weer helemaal op de "poot" gekregen.

Namens Ivy en baasjes heel veel dank!

moderne media

Een afspraak maken

We zullen ons best doen om uw drukke schema tegemoet te komen. Vraag vandaag nog een afspraak!

Afspraak Maken

Onze dienstverlening

Wij streven ernaar om volledige zorg voor onze patiënten. Meer informatie over alle diensten die wij leveren.

Lees Meer

Contact

Revalidatie en pijncentrum voor dieren
Klaasje Zevensterstraat 132
3193 LE Hoogvliet Rotterdam 
Route Beschrijving
 

Openingstijden

DayMorningAfternoon
Monday9-12 revalidatie13-19 Consult op afspraak
Tuesday9-12 revalidatie13-19 Consult op afspraak
Wednesday9-12 revalidatie13-19 Consult op afspraak
Thursday9-12 revalidatie13-19 Consult op afspraak
Friday9-12 revalidatie13-19 Consult op afspraak
SaturdaySpoeddienst op afspraakSpoeddienst op afspraak
SundaySpoeddienst op afspraakSpoeddienst op afspraak
Newsletter

Newsletter Sign Up

Community Content