Niet helend botfractuur

Ondanks goede zorgen van uw eigen dierenarts of dierenarts specialist komt het voor dat een botbreuk niet wil helen. Dit kan om allerlei reden optreden, maar het vervelende is wel dat dat betekend dat de spalk er niet af kan of dat de plaat die op de botbreuk is gezet een keer zal gaan breken, en dan zit u weer met een dier met een gebroken bot.

shockwave behandeling

Middels een shockwave behandeling kunnen we het bot weer signalen geven om aan elkaar te gaan groeien. Een shockwave behandeling gebeurt met zeer diepe geluidsgolven die enigszins tintelend aanvoelen. Een behandeling duurt vaak 5 minuten. Vaak zijn er zo’n 5 behandelingen nodig. Een shockwave behandeling is geen dure behandeling is daarmee is het bijna altijd goedkoper dan de poot opnieuw te gaan opereren.

Ook kan de shockwave behandeling ingezet worden als de röntgenfoto laat zien dat de schroeven in het bot loslaten door een bacteriële infectie. Rond de schroeven kan het antibioticum niet zijn werk doen omdat de bacterie een klein slijmlaagje om zich heen hebben liggen. Het shockwave apparaat kan er voor zorgen dat die slijmlaag wordt kapot getrild waardoor het antibioticum ineens wel instaat is om de batterij aan te pakken

Loopt uw hond of kat met een breuk die maar niet wilt helen en al geruime tijd (3 maanden) niet naar elkaar toe willen groeien ondanks de goede zorg van uw dierenarts. Met onze apparatuur kunnen wij het botweefsel een behoorlijke duw in de goede richting geven en botheling verkrijgen.

Wil u dat wij deze therapie bij uw hond of kat toepassen dan kunt u contact met ons opnemen, geef bij het maken van de afspraak aan waarvoor uw komt dan wordt u afspraak in de goede agenda gezet. Neem foto’s (en eventuele andere benodigdheden) mee zodat gelijk duidelijk is waar het probleem zit en hoe onze apparatuur het best op de plek gebracht kan worden.

shockwave therapie

Shockwave therapie bij een hond in onze stand op het Animal Event.