Ons Team

Revalidatieteam

Ons team bestaat uit 3 personen. Het team wordt aangestuurd door Yolanda; revalidatiedierenarts en kandidaat Europees specialist Gehad and Sport Medicine.

U kunt ons team tenkokmen op diverse evenementen zoals het Animal Event, diverse sporthonden evenementen, prins petfood nascholingen, online opleidingen, lezingen, presentatie’s en nationale en internationale nascholingen die door ons worden gegeven.

Naast het helpen van dieren en hun eigenaar doen wij ook onderzoek naar betere behndelpropramma’s op therapieën. Daardoor publiceren we regelmatig in toon aangevende veterinaire literatuur. Onze artikelen verschenen in Tijdschrift voor Diergeneeskunde, Dier en Arts, Frontier, Acta Veterinaire Scandinavica.

Tijdschrift voor DierenPublicatie revalidatie

In 2019 starten we nieuwe onderzoeken. Hierover volgt later meer.

Yolanda Elbertse, dierenarts en kandidaat Europees Revalidatie en Sport Specialist

Yolanda Elbertse is al 26 jaar dierenarts en heeft dus een schat aan ervaring. Zij gelooft enorm in dat je jezelf moet blijven ontwikkelen, o.a. door nascholingen te volgen. De eerste plm 15 jaar heeft zij zich met name op de interne geneeskunde en huidklachten toegelegd. Honden of katten die braken, diarree, afvallen, hoesten, niezen of vermoeid zijn hebben meestal geen geheimen voor haar. Na plm 15 jaar is zij zich meer gaan verdiepen in de chirurgie. Naast de weke delen chirurgie voert zij sinds 2007 kijkoperaties uit, ook wel laparoscopie genoemd (Ze heeft ruim 4500 laparoscopieën uitgevoerd). Sinds 2008 voert zij ook de orthopedische operaties voor de praktijk uit. Botbreuken of bijvoorbeeld knieproblemen kunnen op deze manier, bijna altijd, binnen onze kliniek behandeld worden. Omdat orthopedische patiënten niet alleen met een operatie of bijvoorbeeld een pijnstiller behandeld kunnen worden heeft zij zich 2014 toegelegd op de revalidatie. Daarmee was zij de eerste gecertificeerde revalidatie dierenarts in Nederland en heeft zij het “Revalidatie en Pijncentrum voor Dieren” opgericht. Mensen van heel Nederland komen nu naar haar toe om te kijken wat zij voor hun hond of kat kan betekenen. Zo heeft zij op wereld niveau de eerste, volledig, aan de achterpoten verlamde hond met behulp van stamcellen weer aan het lopen gekregen. Ook zijn er vele honden en katten die eerder grondig onderzocht waren door bijvoorbeeld meerdere dierenartsen en zelfs orthopedische of neurologische specialisten door haar wel gediagnostiseerd en aan hun klachten geholpen. Dit omdat het probleem waarmee de hond of kat kampte in het revalidatie vlak lag.Door deze combinatie van kennis van de interne geneeskunde, orthopedie en revalidatie is zij een echte “Topper in de Diergeneeskunde”.
Yolanda Elbertse

Peter Hundepool, CCRP, Revalidatie practicus, Manueel therapeut en paraveterinair

Peter is een gediplomeerd revalidatie practicus voor honden en katten. Hij heeft meerdere opleidingen gevolgd in Amerika waarvan CCRP (Certified Canine Rehab Practitioner) er een van is. Heeft zijn internships bij de faculteit diergeneeskunde en revalidatie in Tennessee en in op de faculteit diergeneeskunde en revalidatie in Oslo gedaan.

Daarnaast heeft hij de opleiding tot Manueel therapeut in Amerika gedaan voor het rechtzetten en losmaken van wervels en gewrichten. Ook voor dry needling en medical taping heeft hij zijn opleiding daar volbracht.

Hij zorgt ervoor dat bij de andere dierenartsen en revalidatie practicussen de patiënten meestal gelijk aan rug en nek problemen geholpen kunnen worden. Daarnaast heeft hij de dag tot dag behandeling van de revalidatie patiënten onder zijn hoede samen met Marjolein en het assistenen revalidatie team.

Hij helpt Yolanda Elbertse ook mee met onderzoek naar nieuwe technieken of behandel mogelijkheden.

Peter Hundepool

Marjolein Adriaensens, CCRP, Revalidatie practicus en paraveterinair

Marjolein is net als Yolanda en Peter gediplomeerd revalidatie practicus en heeft haar diploma behaald vanuit Amerika. Ze heeft in België een eigen praktijk geopend in de revalidatie, daar behandelde ze honden met allerlei problemen, van sporthonden met blessures tot hernia patiënten. Ook honden met overgewicht hebben hun streefgewicht behaald dankzij haar aangepaste oefeningen en voedingsadvies.

Nu ze in ons Sterkliniek team zit, zal ze zich inzetten voor de patiënten die een hele dag komen revalideren, honden en katten met overgewicht alsook de oudere honden die heerlijk kunnen genieten van een ontspanningsmassage. Je kan bij haar ook terecht met sporthonden en dieren met peesblessures.

Voor al uw vragen rond revalidatie, voeding en massages kunt u voor een goed advies bij Marjolein terecht.

Marjolein Aerendsen

Ons revalidatieteam is onderdeel van het team van Sterkliniek Dierenartsen Hoogvliet. Zij worden daarom aan de balie en in de spreekkamers ondersteund door de paraveterinairen:

paraveterinairen hoogvliet