Patiëntjes

Binky

Binky was van de bank gevallen. Hij had geen hernia, maar kon toch niet meer opstaan of lopen. Bekijk hier hoe we Binky weer op de been hebben geholpen met verschillende revalidatie technieken.

Dag 0 – 3 van de revalidatie

Anderhalve week later..

Nana

Een middagje revalidatie met Nana, een west highland white terriër (westie). Drie weken geleden is ze geopereerd aan haar knieschijf (patella luxatie) en komt nu enkele dagen per week bij ons revalideren. We beginnen met het opwarmen van de spiertjes met de laser. Daarna op de loopband 5 minuten, deze loopband staat net ietsjes schuin zodat haar achterpoten iets minder belast worden. Tussendoor eventjes een plas doen. Zo kunnen we gelijk even controleren of ze haar poot goed belast en of ze wel mooi recht loopt. Daarna leuke balans spelletjes wat stiekem uiteraard de spier in haar pootje weer versterkt. En aan het eind een heerlijke cooling down met massage. Nana was zo moe, ze lag bijna te slapen tijdens de cooling down.
revalidatie nana

Morris, de pijnpatiënt na een hernia operatie

Morris is een echte teckel met de echte teckel-kwaal: een hernia. Door de specialist is hij hieraan geopereerd en het ging al snel best goed met Morris. Toch viel het de eigenaar op dat Morris niet echt verder wilde dan 20 minuten wandelen. Zij vermoedde dat er nog wat aan de hand was met Morris en kwam daarom langs op onze praktijk.

Tijdens het revalidatieconsult viel op dat Morris bijzonder pijnlijk was aan het begin van het litteken van de operatie en minder op de plek waar de hernia had gezeten. De huid was op die plek helemaal aan de spieren vergroeid. Ook was de huid nog steeds, maanden na de operatie, kaal. We zijn begonnen met allerlei revalidatiebehandelingen voor de pijn en de vergroeiing. Morris had veel baat bij de behandelingen en al na de eerste behandeling was de eigenaar enthousiast over de vorderingen.

De eigenaar was er gemotiveerd om Morris thuis ook te helpen en, na aanwijzingen van ons, masseerde ze Morris zachtjes op de pijnlijke plek. Binnen een paar weken liep Morris veel langer en beter en waren de haren weer terug gekomen. Na 4 behandelingen werd Morris thuis weer ondeugend en sprong weer overal op en af.

Na 5 behandelingen konden we stoppen. Morris doet het zo goed dat verdere behandelingen niet meer nodig zijn.

Herkent u uw dier in de bovenstaande verhalen van onze revalidatiepatiënten? Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft of er graag meer over zou willen weten.