Revalidatie en pijnmanagement

Revalidatieruimte
Hoewel elke pijn een andere oorzaak heeft kan revalidatie helpen pijn te voorkomen, te verminderen of pijn draagbaar te maken.

Omdat niemand wilt dan zijn of haar hond of kat pijn heeft zal iedereen graag hieraan iets willen doen. Sommige honden of katten zijn te veel van slag door de pijn, maar andere dieren laten de pijn alleen op bepaalde momenten merken.

Als eerste zal de diagnose gesteld moeten worden. Dan volgt daaruit vaak vanzelf een behandel protocol. Is het bijvoorbeeld artrose dan volgt het artrose protocol. Maar komt de pijn elders vandaan dan zal een ander protocol volgen.

Allerlei behandelingen die wij kunnen bieden verminderen pijn. Soms doordat het ontstekingen verminderd. Soms doordat het blokkades opheft. Maar veel dieren hebben baat bij revalidatie, of hebben baat bij bijvoorbeeld acupunctuur of andere medicatie dan de gebruikelijke pijnstillers die uw dier al heeft. Samen met u kunnen we een of meerdere van onze mogelijkheden doorlopen en behandeling gaan beginnen.

Mocht u interesse hebben in een pijnconsult, neem dan contact op met ons centrum en geef aan dat u graag een pijnconsult wilt hebben. Neem evt foto’s of uitslagen van onderzoeken met u mee, een al bekende diagnose maakt het makkelijker een protocol voor uw dier te vinden.

Hieronder vind u onze eerste revalidatie patiënt waar we de eerste video van hebben gemaakt.