Sporten en sportblessures

Springende border terrier

Veel honden blijken net niet optimaal te presteren tijdens het sporten. Soms is daar een duidelijke reden voor maar soms lijkt die reden voor ons verborgen. Met name border collies laten nauwelijks zien of ze pijn hebben aan een gewricht en lopen zelden mank, terwijl ze toch ongemakken aan een poot kunnen ervaren.

Wij kunnen uw hond onderzoeken. Via een neurologisch, orthopedisch, myofasciaal en pijnonderzoek wordt gekeken waar de beperken van uw hond zitten. Als deze beperkingen met name in de zachte weefsel zitten kunnen wij uw hond via revalidatie of via acupunctuur weer in betere conditie krijgen.

Nadat het euvel ontdekt is kan dan een behandelprotocol gestart worden. Revalidatie versnelt het herstel van het euvel waardoor de hond weer sneller terug kan keren naar de sport.

Heeft u interesse in een evaluatie van uw hond, of weet u al wat het probleem is en wilt u een revalidatieprotocol met uw hond starten, neem dan contact met ons op, en geef aan dat waarvoor u komt, dan kan uw afspraak in de juiste agenda geplaatst worden. Is er al een diagnose van uw hond zijn blessure neem dan de gegevens hierover met u mee.