Stamceltherapie

stamceltherapie

In elk mens en dier zijn er op allerlei plekken in het lichaam stamcellen aanwezig. Dachten we vroeger dat we het beste stamcellen uit het beenmerg konden nemen, een pijnlijk en vervelende ingreep. Nu is het mogelijk om stamcellen uit vetweefsel te halen.

In vetweefsel zitten zelfs veel meer stamcellen dan in beenmerg en dus blijkt het ideaal weefsel te zijn om te gebruiken voor stamceltherapie. Hoewel elke stamcel zijn best passend eigen repertoire heeft, kunnen stamcellen uit vetweefsel perfect passen bij behandelingen voor gewrichtsproblemen. Zo kan bij artrose of bij meniscus problemen de stamcellen wonderen verrichten. Ze zijn in staat om kraakbeen beter en dikker te laten worden en soms werden meniscussen weer gerepareerd.

Wel blijkt stamcel therapie vele malen beter te werken bij gewrichten die al problemen hebben maar nog niet stamvol artrose zitten dan bij gewrichten die al helemaal vol artrose zitten.

Het vetweefsel kan op meerdere manieren klaar gemaakt worden voor injectie in het gewricht. Maar verreweg de beste resultaten heb je als je de stamcellen in huis kunt stimuleren voor het terug plaatsen. Dit geeft veel betere resultaten als de methode waarbij het vetweefsel opgestuurd wordt en bewerkt wordt door een externe lab om daarna weer terug opgestuurd te worden voor injectie. Waarschijnlijk gaan er tijdens transport namelijk te veel stamcellen dood of raken ze beschadigd

Wij beschikken over een in-huis stamcel scheiding en activeer laboratorium.

Dit heeft bovendien het grote voordeel dan de behandeling in 1 dag kan plaatsvinden, ’s morgens vroeg gaat de hond onder narcose om via een erg korte operatie vetweefsel uit de buik te verkrijgen, en later die dag krijgt hij of zij de stamcellen hieruit gewonnen via een injectie in zijn gewricht ingebracht, daarnaast krijgt hij of zij de overige stamcellen met een infuus toegediend. Dus dubbele werking, lokaal en algemeen.

Heeft u belangstelling voor deze behandeling, of heeft u nog vragen, neem dan contact op met ons revalidatie centrum, 010 2950530, geef aan over welk onderwerp u belt dan kunnen wij u het beste helpen.