Vaak voorkomende vragen

peter en kat

Omdat onze diensten en services uniek zijn in Nederland horen wij vaak dezelfde vragen langskomen. Natuurlijk vertellen we maar al te graag over onze passie: de revalidatie van uw huisdier. Om vast een aantal vragen te beantwoorden hebben we er een paar op een rijtje gezet voor u.Wat zijn de kosten?

Een consult voor revalidatie of pijnmanagement kost 80 euro. In dit consult van 30 minuten wordt de hond of kat orthopedisch en neurologisch onderzocht. Dit is een uitgebreider onderzoek dan bij uw eigen dierenarts of orthopeed, omdat revalidatie juist gezet wordt voor bepaalde condities welke niet altijd met de gebruikelijke onderzoeken te achterhalen zijn.

Samen met u maken wij een realistisch behandelplan. Afhankelijk van de diagnose en afhankelijk van uw wensen zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Een standaard revalidatiedag kost 65 euro. Ook is er een mogelijkheid een 10 rittenkaart aan te schaffen, deze is goedkoper.

Het kan echter zijn dat wij in overleg met u kiezen voor een laserbehandeling, acoustisch modulatie therapie of stamceltherapie. Natuurlijk bespreken we d kosten van te voren met u.Hoe wordt je een revalidatiedierenarts en pijndierenarts?

Yolanda Elbertse heeft de afgelopen jaren verschillende gespecialiseerde studies en nascholingen gevolgd in Amerika. De opleiding tot revalidatiearts op de universiteit van Tennessee. Een medisch acupunctuur opleiding op de universiteit van Colorado en een opleiding tot pijn en anesthesie dierenarts gegeven door pijnspecialisten van verschillende universiteiten in Amerika. Na het behalen van diverse examen en proeven van bekwaamheid is ze revalidatie dierenarts en pijn dierenarts geworden.


Hoe wordt je kandidaat specialist Revalidatie en Sport?

  • Je bent minimaal 5 jaar werkzaam bent geweest in de revalidatie.
  • Je hebt meer dan 750 verschillende revalidatiepatiënten hebt behandeld.
  • 60% van het dagelijkse werk bestaat uit revalidatie.
  • Je hebt minimaal 2 onderzoeken gepubliceerd in toon aangevende revalidatietijdschriften.
  • Je hebt les gegeven en nascholing verzorgd op nationaal en internationaal niveau.
  • Je goede handelen worden onderschreven door minimaal 2 Europese of Amerikaanse specialisten.

Wanneer je aan deze voorwaarden voldoet dan mag je je aanmelden bij de examen en toetsingscommissie. Deze bepaalt dan of je kandidaat mag stellen voor het examen. Yolanda is de eerste in Nederland die dit bereikt heeft en mag zich nu kandidaat specialist noemen. Elk vrij uurtje wat ze nu heeft wordt in de boeken en tijdschriften doorgebracht om de examenstof nog beter te kunnen reproduceren.


Moet ik doorverwezen worden door mijn eigen dierenarts?

Dit kan natuurlijk altijd, maar is niet noodzakelijk. Het is wel handig, en kostenbesparend, als u alle onderzoeken en beeldvorming (röntgenfoto, CT of MRI) van uw eigen dierenarts mee kunt krijgen.


Hoe kan het dat mijn eigen dierenarts hier nog niets van wist?

Ondanks diverse artikelen in het tijdschrift voor diergeneeskunde en andere tijdschriften gaat het helaas heel langzaam voordat alle informatie bij elke dierenarts en assistente is doorgedrongen. De Faculteit voor Diergeneeskunde is gelukkig ook sinds 2017 begonnen met het aanbieden van fysiotherapie aan de orthopedische en neurologische patiënten. Het gaat dus langzaam doordringen in de beleving van meerdere dierenartsen.


Welke dagen kan ik terecht?

Elke werkdag is/zijn er 1 tot 3 revalidatie practicussen aanwezig. Daarnaast is het mogelijk om een dier een aantal dagen tot een paar weken bij ons in de opname te laten verblijven, bijvoorbeeld een hernia of orthopedische patiënt. Hier hebben we nog een geweldig team van dierenartsen en assistenten om ondersteuning te bieden aan ons revalidatieteam.


Kan ik bij jullie stage lopen?

We krijgen veel verzoeken tot stage lopen en omdat we ook opleidingen verzorgen is het vaak druk bezet. Maar als je dierenarts of assistent in opleiding bent tot CCRP, dan kun je bij ons de verplichte stage afleggen en helpen we je graag verder. Daarnaast ben je ook van harte welkom als je dierenarts of paraveterinair in opleiding bent. Misschien tot binnenkort!