Wat is revalidatie?

Wikipedia omschrijft het als volgt; “Revalidatie is een medische term die herstel betekent, of letterlijk weer valide worden na een ongeval of medische ingreep zoals een operatie. Het revalidatieproces kan behoorlijk ingewikkeld zijn, en zowel lichamelijke als psychische aspecten omvatten.”

loopband

Een ander woord wat vaak bij revalidatie wordt gebruikt is fysiotherapie. Maar bij de revalidatie kunnen we nog meer doen zoals stamceltherapie en voorschrijven en behandelen met medicatie.

Als uw dier al een bekend probleem heeft of door verwezen wordt door uw eigen dierenarts dan kunnen we samen met u een behandelplan opstellen. Met dit plan kunnen we in de kliniek en thuis de beste zorg en oefeningen geven aan uw dier. Mocht het nog niet duidelijk zijn wat uw dier mankeert, b.v. u ziet dat uw dieet mank loopt of minder sport prestatie heeft dan zullen we een revalidatie onderzoek uitvoeren.

Tijdens dit onderzoek wordt ontdekt wat er precies mis gaat bij het lopen of sporten, we zien heel graag video opnames van uw dier, als hij thuis of tijdens sporten het probleem laat zien. Bijna elke telefoon heeft een slowmotion stand daar kunnen we heel veel aan zien en is een grote hulp in het onderzoek. Dat kan zijn een pijnlijk gewricht, maar ook iets als een overbelasting van de voorpoten omdat er bij de achterpoten een probleem is. In de revalidatie houden wij het gehele dier onder ogenschouw. En wordt met al deze plekken rekening gehouden om te zorgen dat uw dier beter gaat lopen.

Mocht u naar aanleiding van de bovenstaande informatie vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.